I bageriet

Så här bakar vi Gillekakor

Gille värnar om den fina svenska fikatraditionen och har ett fantastiskt sortiment av traditionella svenska småkakor med god smak och som alltid håller hög kvalitet.

De klassiska Gillekakorna står för naturliga smaker. När vi bakar använder vi i så hög grad som möjligt enbart svenska högkvalitativa råvaror. Det är med stor omsorg som våra bagare väljer mjöl, socker och sirap från Skåne och havregryn från Västgötaslätten.

I princip alla våra kakor bakas utan tillsatser eller mjölk och är fria från transfetter, samt bakas utan hasselnötter och jordnötter till glädje för alla nötallergiker eller laktosintoleranta. Samtliga Gillekakor innehåller gluten eftersom våra kakor bakas med havremjöl och vetemjöl. Vi har i dagsläget en sockerfri kaka, Gille Havrekaka. Om du har en allergi, överkänslighet eller intolerans mot något matämne ska du alltid läsa innehållsförteckningen noggrant. I den beskriver vi alltid mycket noga vad våra kakor innehåller. Vi har även en ekologisk pepparkaka bakad med rapsolja.

Alla Gillekakor är omsorgsfullt bakade och noggrant packade på våra två bagerier i skånska Åsljunga och Örkelljunga. Här bakar våra ca 220 medarbetare mer än 1,5 miljarder kakor per år!

Gille är väldigt populärt här i Sverige. Cirka 40 procent av alla småkakor som säljs på den svenska marknaden kommer från Gille. Våra kakor är mycket populära i andra länder också. Kakorna vi bakar går på export till ett 30-tal länder runt om i världen.

Vill du veta mer om oss som bakar Gillekakor kan du läsa mer här: www.continentalbakeries.com

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn